Λαμία σαν Αϊτή

Στις 12 του Γενάρη, μια θλιβερή είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά. Ένας φονικός σεισμός είχε χτυπήσει τη μικρή και φτωχή χώρα της Αϊτής. Υπήρξαν δυστυχώς πολλοί νεκροί κι ακόμα και σήμερα ανασύρονται επιζώντες από τα συντρίμια. Φοβερές υλικές καταστροφές υπέστη η πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της χώρας, όπου επικρατεί ένα χάος. Την κατάσταση αυτή φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας, με επεκτατικές τάσεις. Ο Ούγκο Τσάβες μάλιστα, δήλωσε πως οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν ως διασώστες στην Αϊτή, έχουν καθαρά χαρακτήρα αποικιοκρατών, κι έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει το Αμερικανικό Ναυτικό ως κύριο υπαίτιο του δυνατού σεισμού στην περιοχή, λέγοντας κάτι για "πειράματα και τεστ των Αμερικανών". Το πολυθρύλητο υπερόπλο HAARP, δεν είναι γνωστό μόνον μεταξύ συνωμοσιολόγων, όπως δείχνουν πλέον οι εξελίξεις. Πιθανότατα να επηρεάστηκε την ίδια μέρα και η Αυστραλία, έχοντας την πιο θερμή νύχτα.


Πέρα από τις τυπικές -ειδησιογραφικού ύφους- σημειώσεις, ας προσθέσω και μερικές περίεργες λεπτομέρειες που αφορούν τον μεγάλο αυτό σεισμό.
Καταρχάς, το μέρος στο οποίο συνέβη, συνδέεται με την Ελλάδα, καθότι η Αϊτή είχε αναγνωρίσει πρώτη από όλες τις χώρες του κόσμου την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Επίσης, παρατήρησα ότι αυτή η χώρα, απεικονισμένη σε απλό πολιτικό χάρτη, μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη απεικόνιση του νομού Φθιώτιδας της Ελλάδας, αν αντιστραφεί κατά 90 μοίρες οριζοντίως! Δείτε κι εσείς:








Στην περιοχή της Φθιώτιδας καταγράφεται συχνά σεισμική δραστηριότητα μικρής εντάσεως (κι ελπίζω να παραμείνει μικρής εντάσεως και στα επόμενα χρόνια).


Πρόσφατα, διάβασα τις λίγες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας μας σχετικά με την καταστροφή της Αϊτής και κράτησα μια φράση... Αφού ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης από την χώρα εκείνη το 1822, σημείωσε λακωνικά πως «οι εξελίξεις έρχονται έτσι ώστε να μας θυμίζουν ότι σε αυτόν τον κόσμο δεν ζούμε μόνοι μας». Δεν ξεχνάω πως το 2010 είναι "the year we make contact" και άρα μένει να δούμε τί contact θα είναι αυτή. Με ή χωρίς ξένους, διαφόρων ειδών.

Συνεχίζοντας, γνώριζα εδώ και καιρό πως ανάμεσα στους κατοίκους της Αϊτής, υπήρχαν οι καλύτεροι μάγοι ή τέλος πάντων πρακτικοί βουντού ολόκληρης της Γης. Τώρα, μετά τον καταστροφικό σεισμό, πιθανολογώ πως δεν θα επιβίωσαν και πολλοί εξ αυτών... Παρομοίως αποτρόπαιο σκηνικό είχε δημιουργήσει και στην επίσης γεμάτη βουντού πόλη της Νέας Ορλεάνης, ο τυφώνας Κατρίνα, το 2005...

* edit (20/2)
Οι κάτοικοι της Αϊτής φεύγουν από το βουντού και προσηλυτίζονται στον χριστιανισμό (link)


Τέλος, σαν ημερομηνία, η 12η Ιανουαρίου μπορεί να συνδεθεί με τη γνωστή ηθοποιό Brittany Murphy, που πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή 23 ημέρες πριν τον φονικό σεισμό. Κάνω αυτή τη σύνδεση επειδή η τελευταία ταινία στην οποία έπαιξε η νεαρή αυτή ηθοποιός, ήταν το Megafault, στο οποίο ένας μεγάλος σεισμός καταπίνει σχεδόν όλη την Αμερική. Ακόμη, ο αριθμός 23 που είναι η απόσταση (σε μέρες) μεταξύ των δύο αυτών συμβάντων, είναι και η αντιστροφή της ηλικίας της Brittany (32 ετών), αλλά και γενικότερα δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος (περισσότερα εδώ).


Κάθε γεγονός στον κόσμο μας, λυπηρό ή όχι, μπορεί πάντα να αποτελέσει το έναυσμα για πράξεις δημιουργικότητας και σύνθετων σκέψεων.
Αυτά προς το παρόν.